Dancereports forum index
Home FAQ Zoeken Gebruikerslijst Gebruikersgroepen Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Dancereports forum index -> Lounge -> Nieuw in Rotterdam: Pet & Passion Parade
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Do



Geregistreerd op: 7-1-2006
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Wo Mei 17, 2006 6:15 pm    Onderwerp: Nieuw in Rotterdam: Pet & Passion Parade Reageer met quote

ROTTERDAM (ANP) - Keffertjes met een Burberry-jasje en bijpassend petje, een leguaan met spijkerhalsband of een woestijnrat die kunstjes kan. Alles mag op 5 augustus tijdens de Pet & Passion Parade, het nieuwste evenement van de Rotterdamse Zomerfestivals.
De organisatie presenteerde maandag het programma voor het komende zomerseizoen. Het Schouwburgplein verandert die zaterdag in een catwalk voor huisdiereigenaren en hun lievelingen. Het duo met de meest creatieve presentatie krijgt een onderscheiding. Vooral de uitstraling, liefdesband en 'x-factor' zullen bepalend zijn, zo liet een woordvoerster maandag weten. Om de huisdieren extra te verwennen is er ook een markt waar van alles te koop is voor de beestjes.
De Pet & Passion Parade is voortgekomen uit een prijsvraag die Rotterdam Festivals afgelopen najaar organiseerde om tot nieuwe ideeën te komen. Het tweede nieuwe evenement is de voorstelling Lunagua van de theatergroep The Lunatics. Het is een spektakelstuk over de strijd van de mens tegen water. Het stuk is in 2004 al op de wereldwaterconferentie in Mexico vertoond.
Het Rotterdamse Zomerfestivalseizoen opent traditiegetrouw op 28 mei met het Dunya Festival waar muzikanten, dichters en vertellers uit alle windstreken optreden. De Parade strijkt van 22 juni tot en met 2 juli neer rond het NAi, de kleurige wagens van het Zomercarnaval trekken op 29 juli door de binnenstad en de Dance Parade vult op 12 augustus het centrum met muziek. De Wereldhavendagen (1 tot en met 3 september) zijn zoals altijd de afsluiter van het seizoen.
Het Strand aan de Maas bij het Leuvehoofd, waar zonaanbidders op echt zand en onder het genot van een drankje en muziek naar de boten op de Maas kunnen kijken, gaat op 24 mei open en sluit 3 september. De opbouw begint dinsdag al. Het muziek- en feestprogramma staat nog niet helemaal vast, maar past zich aan aan de andere evenementen in de stad. Zo zal er op het strand tijdens het Zomercarnaval een band uit Cuba optreden.
Rotterdam begon ooit met twee zomerfestivals: Dunya en het Zomercarnaval. Dat is uitgegroeid tot een zomerseizoen met meer dan twintig evenementen verspreid over vijf maanden. Het complete programma is te vinden op zomerfestivals.nl.

bron: tc tubantia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Dancereports forum index -> Lounge Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

Dancereports
 
 
Powered by phpBB  © 2001, 2007 phpBB Group

"Blades of Grass" Template by Will Mullis
Developer News